Sullivan's Island Residence

The transformed Sullivan's Island Residence connects to the natural beach landscape.

An existing beach house was transformed into a light-filled, contemporary residence with dramatic ocean views, expansive living spaces, and a new SYA custom designed trapezoidal infinity pool. Various strategies for enhancing natural ventilation and controlling direct sunlight allow for large social gatherings in the hot, humid climate. The design references local building materials through the use of FSC-certified Southern pine floors and cypress ceilings.

The transformed site and opened-up beach house results in a stronger connection to the landscape
The transformed site and opened-up beach house results in a stronger connection to the landscape

Before and After

Process

Sun Studies
Sun Studies
Massing and Site Study
Massing and Site Study
Interior Studies
Interior Studies