Sky Filter

Sky Filter is a 21st century workplace - sustainable, flexible, and visually striking.

Second place winner of an international competition for the Royal Institute of British Architects, Sky Filter is a sustainable state-of-the-art workplace. Housed in a striking low building that sweeps around the corner of a roundabout site, the curved design creates a stunning light-filled courtyard. The sleek form is partially covered by a green roof and clad with sustainable wood louvers that provide shading and a visual connection to its wooded site. The luminous courtyard, the heart of a 21st century collaborative workplace, is covered by a fritted glass roof that is operable for natural ventilation in mild weather. Special attention was given for inclusion of amenities to compensate for the building’s rural location.

The site gesture
The site gesture
Program diagram
Program diagram
Informal collaborative work courtyard
Informal collaborative work courtyard
Cross-section
Cross-section
Longitudinal-section
Longitudinal-section
Ground level plan
Ground level plan
Daylighting and natural ventilation concepts
Daylighting and natural ventilation concepts